38.6 C
București
vineri, iulie 12, 2024

Există o dată fixă la care Dacia ar fi intrat oficial în componenţa Imperiului Roman

Am înţeles că există o dată fixă la care Dacia ar fi intrat oficial în componenţa Imperiului Roman, această dată fiind 11 august 106, când s-ar fi încheiat ultimul război daco-roman.

Zilele astea ne minunăm de viteza cu care procurorii au făcut şi refăcut un dosar pentru evenimentele de acum 5 ani şi o zi. Probabil că o să aşteptăm încă pe atât ca să apuce judecătorii să citească dosarul şi să audieze martorii … De epuizare, procurorul general în mandatul căruia (este o “ea”, însă îi spunem “el” de dragul egalităţii de gen, şanse şi în general al egalităţii de “detoate”, mai puţin de vârstă) se instrumenta dosarul pentru evenimentele incriminate s-a pensionat la venerabila vârstă de 50 de ani. Ce-i drept, şi veteranii armatei imperiale romane se pensionau după 25 de ani de serviciu militar. Se presupune că legionarul cu pilum rupt din imagine ar trebui să reprezinte o persoană mai tânără de 40-45 de ani. Fotografia este din cetatea de la Alba Iulia, de la extrem de urâta amenajare a unui lapidariu exterior lângă o clădire muzeală ca nuca-n perete în spaţiul ăla, clădirea fiind însoţită şi de nişte butaforii demne de un spaţiu de nunţi de manelişti …

Adrian Craciunescu

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie