35 C
București
vineri, iulie 12, 2024

Facturis integrează Smart Accounts și 15.000 de IMM-uri colectează și gestionează acum automatizat datele financiare

Facturis, programul de facturare și gestiune a stocurilor în Cloud cu peste 15.000 de utilizatori din rândul IMM-urilor și firmelor de contabilitate, anunță integrarea serviciului Smart Accounts. Dezvoltat de Smart Fintech, serviciul are la bază principiile Open Banking, fiind autorizat în 2021 de către Banca Națională a României, marcând o premieră pe plan local. În urma integrării, Facturis automatizează integral procesul de colectare și management al datelor financiare, oferind utilizatorilor o experiență fluidă și nefragmentată.

Numărul întreprinderilor mici și mijlocii din România a depășit în 2022 pragul de 530.000 de companii, conform Departamentului de Research al Statista. Cu toate acestea, nevoia de digitalizare în ecosistemul antreprenorial este în continuare ridicată, în raport cu obiectivele de digitalizare ale Uniunii Europene pentru 2030. Având în vedere cel mai recent raport Eurostat, România se situează pe ultimele locuri analizând Indicele de Intensitate Digitală (DII) în rândul IMM-urilor. În acest context, piața tehnologiilor financiare evoluează în ritm alert, oferind posibilitatea antreprenorilor să-și eficientizeze procesele operaționale. Parteneriatul dintre Smart Fintech și Facturis susține, astfel, eficientizarea proceselor financiare, potențând beneficiile oferite de tehnologia Open Banking.

„Alături de Facturis și ceilalți parteneri care au integrat deja serviciul de interogare a conturilor bancare, ducem mai departe eficientizarea activităților financiare în rândul IMM-urilor românești, prin tehnologia Open Banking chiar în aplicațiile pe care aceștia le utilizează cel mai frecvent în administrarea afacerii lor. Serviciul Smart Accounts este dezvoltat pe baza tehnologiei IBM, fiind facil de integrat, bine documentat și însoțit de un mediu de test și suport pentru integrare, alături de echipa internă care oferă exemple practice și demo-uri în producție ale serviciului de interogare de conturi”, a declarat Alice Anghelea, Revenue Growth Smart Fintech.

Începând cu anul 2007, Facturis oferă antreprenorilor și contabililor români o platformă de facturare şi gestiune stocuri completă pentru administrarea activității financiare. 

„Această nouă integrare permite utilizatorilor Facturis Online citirea automată a tuturor operațiunilor bancare, din toate conturile societății, contribuind astfel în mod considerabil la creşterea eficienței procesului de facturare. Pe lângă sistemul e-Factura, această nouă funcționalitate ajută în mod semnificativ la procesul de digitalizare a IMM-urilor, prin care se evită astfel greşelile umane inerente şi totodată zecile de ore pierdute prin operațiuni repetitive. Prin intermediul acestei integrări realizate alături de partenerii noştri de la Smart Fintech, dorim să facem următorul pas în dezvoltarea sistemului nostru de facturare şi anume emiterea facturilor fără a fi necesară intervenția umană, prin citirea operațiunilor din conturile bancare şi emiterea automată a facturilor către clienți. Aşadar, sistemul Facturis Online se află într-o continuă evoluție, iar în funcție de noile tendințe vom dezvolta în continuare noi funcționalități prin care dorim să ne consolidăm poziția pe piața sistemelor de facturare”,  a declarat Iulian Daniel Mihalache, CEO Facturis Online.

Contabilii care utilizează Facturis beneficiază de accesibilitate permanentă la colectarea și analizarea informațiilor financiare pentru orice client, eliminând potențialele erori produse în urma procesului de manipulare a fișierelor bancare. În ceea ce privește antreprenorii, aceștia pot agrega acum conturi multiple în cadrul platformei, pot afla informații în timp real privind situația lor financiară, soldul disponibil în cont, economisind totodată timp în pregătirea datelor pentru contabilitate. De asemenea, tot procesul se derulează digital, în condiții de securitate sporită, printr-un canal securizat, autorizat și supravegheat de BNR. Datele nu sunt partajate în afara platformei de facturare sau a aplicației bancare, iar istoricul tranzacțiilor este procesat de Facturis doar în baza consimțământului acestora.

„Reconcilierea încasărilor și a cheltuielilor se automatizează ușor, grație formatului structurat în care Smart Accounts livrează date precum numele creditorului, contul IBAN asociat, codul de identificare fiscală, tipul tranzacției și detalierea acesteia, numărul cardului și numele comerciantului. În funcție de natura tranzacției, toate aceste informații sunt agregate cu ajutorul serviciului Smart Accounts, IMM-urile sau contabilii acestora fiind scutiți de un efort suplimentar”, a completat Alice Anghelea, Revenue Growth Smart Fintech.

Începând din anul 2019, serviciile de interogare a conturilor bancare sunt dezvoltate de Smart Fintech având la bază tehnologia IBM din suita Cloud Pak for Integration, venind cu experiența unui parteneriat care durează de mai bine de 20 de ani. Platforma API Connect® rămâne printre cele mai utilizate soluții de management al interfețelor de programare a aplicațiilor, care oferă o experiență intuitivă în crearea, securizarea și întreținerea API-urilor.  

###

Despre Smart Fintech

Smart Fintech este primul start-up din România autorizat de BNR care oferă soluții inovatoare de open banking, aflate la convergența dintre cele două lumi: financiară și tehnologică. Este un start-up auto-susținut, fondat în 2019 de Mihaela Georgescu, Ana Maria Georgescu, Alexandru Cociu și Andrei Dumitru, în contextul liberalizării accesului la informații financiar-bancare (open banking) conform directivei europene PSD2. Cu un istoric comun de peste 20 de ani în proiecte IT, cofondatorii săi împărtășesc entuziasmul pentru open banking și potențialul de inovare pe care acesta îl deschide în furnizarea de servicii digitale moderne mai ieftine și mai sigure. Astfel, Smart Fintech a dezvoltat SmartPay și Smart Accounts, primele servicii autorizate în România de inițiere a plăților, respectiv informare cu privire la conturi, bazate pe conceptele open banking. Cele două servicii sunt disponibile pentru integrare oricărui tip de afacere care își propune accelerarea încasărilor, simplificarea și automatizarea plăților și reconcilierilor ori a prelucrării informațiilor financiare în general, cu optimizarea costurilor generate de aceste activități. Aceste serviciile sunt deja integrate și funcționale pentru mai multe companii din domenii de activitate variate (e-commerce, plăti, ERP, facturare, servicii financiare) care redefinesc chiar acum experiența și inteligența financiară a utilizatorilor lor.

Despre Facturis Online

Evoluția continuă atât a pieței din România cât şi a tehnologiei informatice, a dus la crearea unui program complet de facturare şi gestiune stocuri online, care să satisfacă nevoile aflate într-o continuă schimbare ale clienților. Astfel, programul Facturis Online răspunde cu promptitudine exigențelor clienților, oferind o soluție sigură de facturare şi gestiune, la prețuri competitive, pentru administrarea afacerilor. Pornind de la simpla întocmire a unei facturi sau chitanțe, până la întocmirea rapoartelor complexe, programul oferă clienților suportul necesar care să conducă la creşterea profitabilității. Ȋn consecință, oferim un cadru solid de dezvoltare a afacerii  printr-un management profesional al informațiilor şi al tehnicii de calcul.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie