17.6 C
București
luni, mai 27, 2024

Gândiți-vă și de ce…

Încă o dată: să nu mă înțelegeți greșit: NU am nimic cu ”diaspora”. Nu despre asta este vorba. Nu cred că există român să nu aibă pe cineva în afara țării. Eu le am pe mătușă-mea și pe verișoară-mea. La vreo zece fuse orare de România!

Ce mă enervează, și nu doar pe mine, este o minoritate agresivă(și majoritar agramată!), care și-a făcut program din a nu respecta pe nimeni, aici și acolo, și din a încălca disprețuitor orice lege și regulă. Un soi de secuvinism proletar, frate cu secuvinismul elitelor ”dă dreapta” cu #rezist pe post de pană la pălăria de european pur și dur!

Această minoritate mă îngrijorează. Și cred că nu doar pe mine. Mai ales că, dacă pe afară stătea așa, mai pierdută în peisaj, să nu sară prea tare în ochi, odată venită la matcă dă tot ce poate! Și poate! Nimic nu o mai obligă la reținere, doar nu mai e printre străini!

Sigur nu sunt expert în ”diaspora”. Dar la fel de sigur e că nu trebuie să fii expert ca să vezi și să înțelegi niște lucruri. Or, dacă afară există riposta comunităților, înainte de riposta mâinii forte a statului, aici riposta comunității este zero, atunci când nu se aliază cu minoritatea împotriva statului! De asta mă tem! Așa că nu-mi dați lecții, cum nu dau nici eu lecții nimănui. Asta este doar o opinie. Dacă deranjează, gândiți-vă și de ce…

de Constantin Gheorghe

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie