19.7 C
București
luni, mai 27, 2024

Haideți că nu e greu, Mărțișorul e o tradiție frumoasă de când lumea

 

Neștiind cum să se comporte de 1 martie (Mărțișor= tradiţie a primăverii în România, R. Moldova, Macedonia și Bulgaria inclusă pe lista selectă a patrimoniului imaterial UNESCO), mulți bărbați urează “la mulți ani” femeilor, iar alții, care nu știu să le ia flori tot anul, le trântesc mândri de ei niște zambile mov sau roz pe post de Mărțișor! Dar stați, poate fi și mai rău: să mergi prin parc sau să ieși de la metrou și să primești poze cu politicieni asezonate cu urări frumoase de campanie de primăvară.

Așa că propun să îi salutăm cordial pe cei care respectă tot anul femeile și măcar un pic tradițiile.

Haideți că nu e greu, Mărțișorul e o tradiție frumoasă de când lumea, iar din 2017 suntem cu ea pe lista UNESCO! De ce să o stricăm cu flori la culoarea partidului și poze cu politicieni? Deci: azi mărțișoare, flori în fiecare zi din restul anului.

Viviana Anghel

foto de Willy Pragher

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie