19.7 C
București
luni, mai 27, 2024

Importanța esteticii dentare pentru încrederea în sine 

Încrederea în sine este un aspect deosebit de important. Cu toate acestea, nu este un aspect care se află întotdeauna în centrul atenției și în topul priorităților. Ce duce la pierderea încrederii în sine sunt complexele dobândite prin comparație. 

Unul dintre aceste complexe poate fi legat de zâmbet și de dantură. Fie că problema ține de așezarea dinților sau de culoarea lor, aceasta stă în calea încrederii. În mass-media vedem zâmbete strălucitoare fără cusur care conturează un standard, un ideal pe care am vrea să îl atingem. 

Merită să apelez la medicul stomatolog doar pentru că nu am încredere în mine?

 

Da! Cu siguranță merită. Încrederea de sine este deosebit de importantă. Doar pentru că este intangibilă, nu înseamnă că nu contează. 

Încrederea în sine ocupă locul al patrulea în piramida nevoilor realizată de Abraham Maslow. Lipsa acestui tip de încredere poate duce în timp la sentimente de inferioritate și inalienare socială. Cercetările au demonstrat că o stimă ridicată de sine duce la fericire și stabilitate emoțională. 

Un alt studiu, realizat de cercetătorii de la Universitatea Harvard din Statele Unite ale Americii, demonstrează că zâmbind zilnic, chiar și fără un motiv întemeiat,  atragem starea de bine, existând inclusiv beneficii pe termen lung. 

În concluzie, acest aspect al vieții nu trebuie neglijat. Dacă aveți posibilitatea de a îmbunătăți chiar și o mică parte din ceea ce vă conturează complexul, nu ezitați!

Soluția? Protetica și estetica dentară! Scurt ghid al tratamentelor

 

În mai multe cuvinte, protetica și estetica dentară sunt ramuri ale stomatologiei care se ocupă atât de componenta estetica a dinților, cât și de aspectul funcțional.

Pentru dinții strâmbi sau prea înghesuiți, un tratament potrivit este alcătuit din aplicarea unui aparat dentar fix, iar după finalizarea tratamentului, opțional, aplicarea unor fațete care să ofere simetria și culoarea mult dorite. Aparatul fix poate fi metalic, ceramic sau din safir. Dacă nu doriți să iasă foarte mult în evidență, optați pentru una din ultimele două menționate. 

Pentru dinții afectați de carii sau pentru dinții fracturați este potrivită îmbrăcare cu coroana dentară  de înaltă calitate . Pe scurt, coroana dentară îmbracă dintele natural sau se fixează pe un bont atașat fie la un pivot fixat în rădăcina naturală a dintelui, fie la un implant protetic. Am dezvoltat într-un articol anterior subiectul coroanelor dentare, de la tipurile de material, până la etapele coronării. 

Dacă singurul aspect de care nu sunteți pe deplin mulțumit este albul dinților, soluția este mai simplă. Albirea dentară este procedura prin care culoarea dinților poate fi deschisă cu aproximativ 3 sau 4 tonuri. După cum am mai dezvoltat și în articolul dedicat albirii dinților, albul impecabil este o trăsătură a fațetelor dentare, așa că dacă visați la un zâmbet ca la Hollywood, probabil aceasta este procedura potrivită pentru dumneavoastră. La Omega Omnident folosim materiale și tehnologii pentru un efect evident de albire. 

 

În concluzie, acordați-vă timp și atenție. Care sunt complexele care vă stau în calea fericirii? Le puteți corecta? Doriți să le corectați sau le acceptați exact așa cum sunt? Orice ați alege și oricare ar fi raspunsurile la aceste întrebări, nu uitați să zâmbiți în fiecare zi!

Iar daca aveti o urgentă dentară, vă intâmpinăm cu profesionalism. Cabinetul Stomatologic e deschis non-stop. 

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie