17.5 C
București
duminică, mai 19, 2024

În ce lume caraghioasă trăim!

În imaginea de mai jos este Grigori Perelman, matematicianul rus care a demonstrat conjectura Poincaré. Performanță pentru care a fost recompensat cu prestigioasa medalie Fields și cu premiul Clay Millenium (1 milion $). Le-a refuzat pe amândouă, după vorbele lui: ”nu vreau să fiu expus ca un animal de la zoo”.
O minte genială, Perelman înțelege subtilitățile topologiei și geometriei analitice ca nimeni altcineva. Dar mie îmi place de el dintr-un alt motiv. E complet lipsit de vanitate și nu prea are de-a face cu lumea asta. Lucruri rare și respectabile când afli măcar de două ori pe lună că un alt politruc mizerabil ”și-a luat doctoratul” plagiind cu nesimțire de te miri unde, în încercarea de a accede la nu știu ce statut. În ce lume caraghioasă trăim!

de Mario Barangea

 

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie