19.7 C
București
luni, mai 27, 2024

Indiferent de ce credem noi….

Ce să vezi! Nici francezilor nu le funcționează sistemul 112! Ieri, pe la ora 11, un Mirage 2000, aflat în zbor de antrenament, cu doi membri în echipaj, a dispărut pe undeva, prin munții Jura. O amplă acțiune de căutare a fost declanșată, și francezii au cu ce căuta! Au găsit, după mai bine de 24 de ore, ceva resturi din avion, dar nici urmă de pilot și de navigatorul/operatorul armamentului de bord! Baliza automată de securitate, aflată la bordul avionului, nu s-a declanșat. Nici balizele individuale ale echipajului nu au fost activate.

Până acum două ore piloții/trupurile lor nu au fost găsiți/găsite. S-ar părea că unul dintre ei, cel mai probabil navigatorul, ar fi femeie.

Ce vreau să spun? Că, indiferent de ce credem noi, există niște limite, umane și tehnologice, că oricât de sofisticat ar fi sistemul, el nu este perfect, poate da oricând rateuri. Totul este să avem capacitatea de a învăța ceva după fiecare astfel de întâmplare. Mă tem că de noi, românii, nu se lipește nimic…

PS: de citit și felul în care presa franceză, cu toate ale ei, tratează subiectul. Și de aici e de învățat.

de Constantin Gheorghe

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie