25 C
București
sâmbătă, iunie 10, 2023

INTERVIU. Despre inovație și provocările transportului urban. Aytunç Günay, Bozankaya: „Sprijinim oamenii producând tramvaie care se potrivesc cu confortul mașinilor lor”

Într-un interviu acordat Press 4 News, Aytunç Günay, președintele Consiliului de Administrație al companiei Bozankaya, cea care a produs pentru Timișoara tramvaiele care au depășit recordul mondial pentru cea mai mare autonomie a bateriei, vorbește despre funcționalitățile tehnice ale tramvaielor, dar și despre viitorul transportului.

În total, în Iași urmează să mai ajungă încă trei tramvaie ale companiei Bozankaya, și încă șase în Timișoara conform datelor deja stabilite.

„Tramvaiele Bozankaya, ca orice vehicul Bozankaya, oferă confort și siguranță pentru călători. Totodată, acestea diferă de tramvaiele clasice prin mai multe caracteristici.  Spre exemplu, au un design cu podea joasă 100%, sistem de informare pentru călători, sistem modern de validare a biletelor, și foarte important, sunt sută la sută ecologice și silențioase.

Tramvaiul din Timișoara are un record mondial pentru o autonomie de 70 de km fără a fi conectat la rețeaua catenară cea mai lungă autonomie de acest gen din lume.  Bozankaya a câștigat premiul ERCI (European Railway Clusters Initiative) la categoria „Best Large Enterprise”, datorită acestei inovații tehnologice”, a explicat Aytunç Günay, președintele Consiliului de Administrație al companiei Bozankaya.

Transport, un generator puternic de emisii de gaze

Domeniul transporturilor este, în ansamblul său, un generator puternic de emisii de gaze cu efect de seră. Serviciul de Cercetare al Parlamentului European estimează că acest domeniu este responsabil de 24% din totalul emisiilor de gaze cu efect de seră la nivelul Uniunii Europene. În plus, transportul este a treia sursă de emisii de gaze cu efect de seră în România, arată datele INS.

Bozankaya  se asigură că toate vehiculele companiei sunt produse în conformitate cu politica zero emisii de carbon, începând cu primul autobuz electric pe care l-am produs în 2012. Toate vehiculele pe care le producem respectă atât mediul, cât și structura istorică a orașelor. În afară de acestea, urmărim îndeaproape tehnologiile care vor reduce emisiile de carbon și vom încerca să implementăm cele mai recente evoluții atât în vehiculele noastre, cât și în unitățile noastre de producție”, mai adaugă Aytunç Günay.

Aytunç Günay: „ Municipalitățile pot încuraja oamenii prin reducerea tarifelor de transport public și creșterea liniilor de tramvai

Pentru a încuraja cetățenii să folosească mijloacele de transport în detrimentul mașinilor personale, reprezentantul Bozankaya spune că este important să existe o colaborare între companii și guverne.

În primul rând, oamenii ar trebui să fie conștienți de cât de mult dăunează mașinile  mediului înconjurător. Copiii ar trebui să fie instruiți pe acest subiect de la o vârstă fragedă. Pentru a demonstra acest lucru, putem profita de puterea rețelelor sociale și putem organiza ateliere și evenimente.

Municipalitățile pot încuraja oamenii prin reducerea tarifelor de transport public și creșterea liniilor de tramvai.  Noi, Bozankaya, sprijinim oamenii în acest sens producând tramvaie care se potrivesc cu confortul mașinilor lor”, a mai subliniat Aytunç Günay

Iar viitorul în mobilitate sunt vehiculele prietenoase cu mediul, care funcționează pe bază de electricitate în loc de combustibili fosili, și care au zero emisii de carbon.

Problemele climatice și încălzirea globală au devenit din ce în ce mai mult ocupând agenda noastră zi de zi. Acum guvernele, companiile și organizațiile non-profit sunt mai sensibile la această problemă. Vehiculele noastre funcționează 100% cu energie electrică și respectă mediul înconjurător.

Urmărim îndeaproape tehnologiile emergente pentru a ne proteja lumea, a ne reduce amprenta de carbon și a asigura durabilitatea. Apreciem colaborarea României și suntem mândri să contribuim la transportul public ecologic în România”, conchide președintele Consiliului de Administrație al companiei Bozankaya

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.