20.6 C
București
duminică, mai 19, 2024

Lucrurile nu sunt deloc simple.Trebuie să fim atenți la nuanțe, să nu generalizăm. Și să căutăm soluții.

De fapt, cine a fost închis în casă, în criza sanitară, și apoi economică, pe care o traversăm? Păi, la extreme: necalificații, sau slab calificații, din domeniul serviciilor, mai ales, și cea mai mare parte a clasei de mijloc, cea producătoare de bunuri simbolice. Restul, o largă majoritate, a mers la muncă! Și a produs! Problema este că încep să nu mai aibă pentru cine munci, ca urmare a reducerii drastice a puterii de cumpărare și a celor care oricum erau săraci din muncă, atunci când erau la muncă, acum, când nu mai sunt, e jale, dar și a celor care muncesc, dar, din diferite motive, își văd diminuate veniturile. Și nici clasa de mijloc nu se simte tocmai bine. Tele-munca a fost însoțită și pentru ei de scăderi de venituri.

Cei care sunt la muncă devin acum victimele infectărilor cu coronavirus. Și este vorba despre sectoare vitale pentru o societate. Industria cărnii este un astfel de sector. Agricultura, în general. Industria prelucrătoare, vezi cazul ”Arctic” Găești, la noi.
Și în servicii importante: apă, canalizare, transport energie și combustibili, etc. se declară astfel de focare de infecție.

Rămâne de văzut ce va fi. Lucrurile nu sunt deloc simple.Trebuie să fim atenți la nuanțe, să nu generalizăm. Și să căutăm soluții, la modul serios și coerent.

de Constantin Gheorghe

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie