20.6 C
București
duminică, mai 19, 2024

Mai avem de așteptat vreo cinci decenii până îi ajungem din urmă. Sau nu?

Cică UE reia discuția despre un salariu minim european(aplauze puternice, prelungi, înflăcărate!), nu se mai știe a câta oară. Prilej pentru cei de la Le Monde să reamintească francezilor ce și cum. Poate nu strică să ne uităm și noi în grădina lor. Nu de altceva, dar fără luptă nu câștigau nimic, asta e sigur. Nici acum nu e vreo minune, din banii ăia nu se poate trăi chiar decent.

Apropo: francezul cumpăra în 1968 exact atâtea pâini câte cumpără azi un român cu salariul minim orar: cinci. Mai avem de așteptat vreo cinci decenii până îi ajungem din urmă. Sau nu?

Și încă ceva: nu găsesc nicăieri care este valoarea salariului median(nu mediu) în România. Pentru că UE vrea ca fiecare țară să aibă un salariu minim de 60% din salariul median din țara respectivă.

de Constantin Gheorghe

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie