20.6 C
București
duminică, mai 19, 2024

Mai trist decat ca se termina GoT cam dezamagitor e ca exista o lista mare de carti fluviu din zona de sci-fi care n-o sa fie niciodata ecranizate, nu stiu de ce!

Mai trist decat ca se termina GoT cam dezamagitor e ca exista o lista mare de carti fluviu din zona de sci-fi care n-o sa fie niciodata ecranizate, nu stiu de ce!

Asta in timp ce ne terorizeaza Marvel cu desene animate, unele mai stupide decat altele, Avenger, Transformers and shit. So, iti ies lejer 5 sezoane din oricare din astea de mai jos, iar pe oricare dintre ele le citesti ca si cum te ai uita la un serial foarte bun, cam tot atat de obsesiv, adica:

Peter Hamilton, Steaua Pandorei – este un space opera de razboi de vreo 2500 de pagini, breathtaking, jur!
Larry Niven -seria Heorot, este cam cu 245 de clase peste orice din seria Alien cu care aduce putin.
Philip Farmer – Lumea Fluviului – ceva despre cum toti oamenii care au trait vreodata primesc o sansa noua si renasc toti odata si amestecati pe malul unui fluviu gigantic necunoscut – plotul si actiunea sunt wow!
Orson Card – Intoarcerea Acasa – despre colonistii back to primitive ai unei lumi noi si saga lor pentru redescoperirea locului de unde au venit. Este de un realism terifiant.
Vernor Vinge – Foc in Adanc si continuarile, daca ma credeti nu mi aduc aminte plotul dar senzatia a fost de of my fucking god!
Peter Hamilton – trilogia Zorii Noptii -este ceva imens, un clasic absolut superb de space opera, nu-mi aduc aminte exact dar aici sunt vreo 5000 de pagini de actiune si emotie pura!
Sa-l mai bag si pe Wilson cu Turbion despre contactul cu o civilizatie enigmatica, de fapt despre ce  am face noi daca… plus tot ce a scris Ursula K Le Guin, o alta super opera mai fragmentata a unei ere medievale retraita de colonistii plecati de pe terra.

Si astea-s doar la prima mana si pe care mi le aduc aminte eu – nici macar nu-s cititor heavy de sci fi – si doar romanele cu multe sau foarte multe volume din care scoti serii, nu jucarii, cu lumi recreate in detaliu, politica, actiune, tot. Nu le pun pe cele intr-un singur volum.

Dar mna, poate macar cu GoT s-a deschis apetitul desi asta e fantasy nu sci fi, iar gigantii actuali gen Netflix, Amazon and stuff or sa realizeze ca exista tone de material sa-l surclaseze pe Martin care e bun dar nu atat de bun ca oricare dintre cei de mai sus.

de Tudor Dumitrascu

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie