20.6 C
București
duminică, mai 19, 2024

Mașina Timpului 11 x Evreiesc

Zona din spatele Magazinului Unirea e neatractivă, plină de blocuri printre care mergi să-ți parchezi mașina. Acum 30+ ani acolo era cartierul evreiesc bucureștean, printre cele mai fascinante ale capitalei, distrus în a doua parte a anilor ’80.

✁–––––––––––––––

Al 11-lea episod „Mașina Timpului” vine în premieră duminică 24 martie 2019 de la ora 19:30 la unteatru cu comparații incredibile dintr-o zonă care azi pare dintr-o altă dimensiune. Pornim din Piața Unirii, explorăm vechile mahalale Călărași, Dudești, Văcărești, mergem prin Piața Sfânta Vineri, Piața Căuzași sau la Rondul Udricani, vedem cum s-a schimbat radical cartierul și cum s-a ajuns la haosul urbanistic extrem din prezent.

Cartierul evreiesc bucureștean, odată plin de viață, comerț, ecumenism și eclectism arhitectural fantastic, a fost victimă colaterală a noului centru civic în anii ’80, când o cincime din București a dispărut pentru a face loc celui mai megalomanic proiect de transformare urbană din istoria României. Războiul regimului Ceaușescu împotriva orașului vechi a mutilat și a marcat ireversibil zona Casei Poporului, dar prelungirea bulevardului Unirii dincolo de Piața Unirii până la Piața Alba Iulia a condamnat la distrugere și cartierul evreiesc. Au fost ultimele demolări masive centrale ale anilor ’80, între 1985-1989. Vino să vezi cum s-a-ntâmplat, vei percepe diferit zona asta!

✁–––––––––––––––

Suport voluntar: 25 lei

Eveniment marca Rezistența Urbană
Cu sprijinul: Cartierul Evreiesc și T H E N O W . trecutul la prezent
Partener: Bucuresti Realist

instagram.com/raidenbucharest
instagram.com/unteatru

IMPORTANT: pentru eveniment nu se primesc rezervări, locurile se ocupă pe principiul „primul venit, primul așezat”

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie