22.2 C
București
luni, iulie 22, 2024

Mașina Timpului 8 x unteatru

Prima Mașina Timpului din 2019 vine la unteatru, un hub cultural neconvențional dintr-un spațiu industrial de la poalele dealului Arsenalului, fix zona despre care e vorba în al 8-lea episod al seriei de prezentări atunci vs. acum despre București.

„Casa Republicii și bulevardul Victoria Socialismului se vor înscrie printre cele mai de seamă ctitorii ale epocii noastre, mărturie peste timp a muncii pașnice a unui popor liber, stăpîn pe destinul său, constructor eroic al socialismului și comunismului.”

✁–––––––––––––––––––––––––––-

Asta spunea propaganda ceaușistă în anii ’80, când o cincime din București pica sub lama buldozerelor pentru a face loc celui mai megalomanic proiect de transformare urbană din istoria României: noul centru civic. Războiul declanșat de regimul Ceaușescu împotriva orașului vechi a mutilat și a marcat ireversibil capitala. Al 8-lea episod din Mașina Timpului aduce la lumină orașul dispărut acum mai bine de 30 de ani și apoi uitat. Hai și tu să explorezi un București care a fost odată! Descoperă cum a fost ștearsă istoria capitalei în cartierele Izvor, Uranus, Antim și Rahova, vezi transformări fundamentale despre care nu prea se vorbește și schimbă-ți percepția despre zona Casei Poporului (Palatul Parlamentului).

✁–––––––––––––––––––––––––––-

Suport voluntar: 20 lei

Un eveniment marca Rezistența Urbană
Cu sprijinul: Cartierul Uranus și T H E N O W . trecutul la prezent
Partener: Bucuresti Realist

instagram.com/raidenbucharest
instagram.com/unteatru

IMPORTANT: pentru eveniment nu se primesc rezervări, locurile se ocupă pe principiul „primul venit, primul așezat”

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie