24.3 C
București
luni, iulie 22, 2024

Mașina Timpului: Buc 16-18 LIVE

❗ PREZENTARE ONLINE ❗
Luni • 25 mai • ora 19:30 • prezintă Cristi Radu
LIVE pe Facebook: Decadance
LIVE pe instagram.com/raidenbucharest

––––––––––––-

Un spinoff ediție limitată al seriei de prezentări despre București atunci vs. acum „Mașina Timpului” te duce într-o perioadă despre care nu prea se vorbește: ocupația capitalei din timpul Primului Război Mondial. Pe 6 decembrie 1916, Bucureștiul e ocupat de Puterile Centrale. Trupele germane, bulgare, turce și austro-ungare rechiziționează clădiri și defilează doi ani pe străzile orașului. Marea Unire din 1918 marchează întoarcerea în capitală a administrației românești și a familiei regale, refugiate la Iași din 1916. Află cum au evoluat până azi locuri pe care poate le cunoști dar nu știi ce semnificație aveau acum 100+ de ani, cum era viața bucureștenilor sub ocupație și cum au sărbătorit pe 1 Decembrie 1918, când au sărbătorit pe străzile Bucureștiului eliberat. Facem un pod peste timp între epoca Marii Uniri și perioada post-centenarul din 2018!

IMPORTANT: prezentarea are loc fără public în sală și este în format scurtat, cu selecții relevante din materialul original

❗ SUPORT VOLUNTAR ❗

http://paypal.me/RezistentaUrbana

Dacă vrei să sprijini cu oricât documentarea și promovarea pe bune a Bucureștiului de 13+ ani din perspectiva antropologiei urbane, evoluția orașului livrată ca storytelling ilustrat cu poze vintage și actuale plus informații interesante, tacâmul complet, accesează link-ul de mai sus. Suportul voluntar ține în viață cultura independentă, nefinanțată din alte surse decât crowdfunding. Mulțumim!

––––––––––––-

Un eveniment marca Rezistența Urbană
Cu sprijinul: Imi place sa fac poze
Partener: Bucuresti Realist

instagram.com/raidenbucharest
instagram.com/fratele_alex
instagram.com/decadancebar

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie