20.6 C
București
duminică, mai 19, 2024

Mașina Timpului: Buc 1916-1918

Un spinoff ediție limitată al seriei de prezentări despre București atunci vs. acum „Mașina Timpului” revine să te ducă într-o perioadă despre care nu prea se vorbește: ocupația capitalei din timpul Primului Război Mondial.

• Pe 6 decembrie 1916, Bucureștiul e ocupat de Puterile Centrale. Trupele germane, bulgare, turce și austro-ungare rechiziționează clădiri și defilează doi ani pe străzile orașului pentru a uza moralul populației. Marea Unire din 1918 marchează întoarcerea în capitală a administrației românești, refugiată la Iași din 1916.

• Vino miercuri, 15 ianuarie 2020 de la ora 19:30 la Decadance să descoperi cum arăta Bucureștiul sub ocupație dar și în sărbătoare la 1 Decembrie 1918 prin clișee vintage refăcute din aceeași perspectivă în prezent! Află cum au evoluat până azi locuri pe care poate le cunoști dar nu știi ce semnificație aveau acum 100+ de ani. Cristi Radu îți povestește cum era viața bucureștenilor sub ocupație, despre abuzurile și restricțiile pe care le-au suferit dar și cum au sărbătorit pe 1 Decembrie 1918, când regele Ferdinand I și regina Maria au defilat pe străzile Bucureștiului eliberat. Facem un pod peste timp între epoca Marii Uniri și perioada post-centenarul din 2018!

––––––––––––-

Suport voluntar: 25 lei

Un eveniment marca Rezistența Urbană
Cu sprijinul: Imi place sa fac poze
Partener: Bucuresti Realist

instagram.com/raidenbucharest
instagram.com/fratele_alex
instagram.com/decadancebar

IMPORTANT: pentru eveniment nu se primesc rezervări, locurile sunt limitate și se ocupă pe principiul „primul venit, primul așezat”

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie