33.6 C
București
duminică, iulie 14, 2024

Mașina Timpului x Cartierul Uranus

Mașina Timpului oprește la Casa Costa-Foru, redeschisă special pentru a doua săptămână din luna dedicată megaevenimentului Construind Comunitatea • Orașul Alternativ.

✁–––––––––––––––––––––––––––-

„Casa Republicii și bulevardul Victoria Socialismului se vor înscrie printre cele mai de seamă ctitorii ale epocii noastre, mărturie peste timp a muncii pașnice a unui popor liber, stăpîn pe destinul său, constructor eroic al socialismului și comunismului.”

✁–––––––––––––––––––––––––––-

Asta spunea propaganda ceaușistă în anii ’80, când o cincime din București pica sub lama buldozerelor pentru a face loc celui mai megalomanic proiect de transformare urbană din istoria României: noul centru civic. Războiul declanșat de regimul Ceaușescu împotriva orașului vechi a mutilat și a marcat ireversibil capitala. Al 8-lea episod din Mașina Timpului aduce la lumină orașul dispărut acum mai bine de 30 de ani și apoi uitat. Hai și tu să explorezi un București care a fost odată! Descoperă cum a fost ștearsă istoria capitalei în cartierele Izvor, Uranus, Antim și Rahova, vezi transformări fundamentale despre care nu prea se vorbește și schimbă-ți percepția despre zona Casei Poporului (Palatul Parlamentului).

✁–––––––––––––––––––––––––––-

Suport voluntar: 30 lei, pentru susținerea activității de voluntariat la Casa Costa-Foru, inițiativă independentă

❱ Un eveniment marca Rezistența Urbană
❱ Cu sprijinul: Cartierul Uranus și T H E N O W . trecutul la prezent
❱ Partener: Bucuresti Realist

instagram.com/raidenbucharest
instagram.com/casacostaforu
instagram.com/thenow.ro

IMPORTANT: pentru eveniment nu se primesc rezervări, locurile sunt limitate și se ocupă pe principiul „primul venit, primul așezat”

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie