17.5 C
București
duminică, mai 19, 2024

Mișcare și nu numai…

Odată cu începutul acestei luni, a mai început un an…nou-nouț.

Nuuu, nu mi-am propus să merg la sală de luni :)) Nefiind o fire statică și nici adepta procrastinării, fac mișcare zilnic, și sub îndrumare de minim 2 ori pe săptămână, principalul meu obiectiv rămânând acela de a mă mișca la fel de repede pe cât simt și gândesc. Cu trecerea timpului mintea atinge un ritm mai alert decât trupul, iar stările emoționale plăcute au tendința să-ți diminueze greutatea într-un mod iluzoriu. Mai pe scurt, deja mă pregătesc să fiu o bunică sprintenă :))

În acest set-up și cu acest mindset, era inevitabil să mă împrietenesc cu Pilates Reformer-ul.

Și cum nu prea am prietene cu înclinații sportive, am purces la un research on-line, am filtrat și ales, sunat și rezervat, mers la prima sesiune de familiarizare și…surprizăăă: am primit bonus o parteneră de discuție încântătoare, care însă nu face rabat de la calitatea antrenamentelor.  

Mihaela Chima, căci despre dumneaei este vorba în acest articol, este genul de antrenor nu doar pentru sport.

Trebuie menționat faptul ca feminitatea și eleganța nu-i sunt diminuate de acest rol, iar ironiile fine, care-i definesc personalitatea, contribuie la a te simți în largul tău și a avea încredere în rezultate.

Întrucât am purtat conversații spumoase despre: stiluri de viață, cărți, vinuri, parfumuri, destinații turistice, medicină, relații interumane, rețete culinare, animale de companie, istorie, economie, management, legislașie, reciclare, balet, oligarhi ruși, festivaluri de muzică, educație ș.a.m.d. (sigur am omis vreo câteva subiecte :)) ), am considerat firesc să v-o prezint și i-am trimis câteva întrebări la care mi-a răspuns astfel:

Cum te-ar recomanda clienții tăi ? Dar familia ? Dar tu ?

O persoană responsabilă față de ceilalți, caracterizată prin profesionalism și seriozitate.

Blândă, caldă, comunicativă, centrată pe binele celor de lângă mine ar fi descrierea celor dragi.

Care-ți sunt primele trei priorități ?

Profesional:  să ajut cât mai multe persoane privind starea sănătății și condiția fizică, să-mi îmbunătățesc cunoștințele în domeniu astfel încât să vin cu idei noi și inovatoare, & să încerc și alte domenii de activitate pentru a ieși din zona de confort

Ce nu regreți ?

Nu regret nimic….poate doar că timpul trece mult prea repede și am atâtea planuri de înfăptuit!!

Ce ai face diferit și de ce ?

Nu a face diferit mă pune pe gânduri câteodată…ci cum ar fi fost dacă….însă îmi dau seama că aici și acum este cea mai bună variantă.

Ce ai schimba în orașul nostru ?

Of, drăguțul nostru oraș…Constanța

Îmi amintesc că în copilărie, când mergeam în vacanță la bunici, eram întrebată cu mirare și curiozitate cum e la mare și mă simțeam importantă atunci când răspundeam, de parcă locuiam în Los Angeles.

Acum, prin ochi maturi, entuziasmul începe să se stingă, căci numai datorită Mării Negre mai are căutare acest oraș. Cu trecerea anilor, gospodarii de la primărie … în loc să ridice Constanța la standarde europene prin proiecte sustenabile și s-o ajute să fie mai curată, mai verde, mai veselă, mai atractivă…

au adus-o la stadiul actual…

Dar în mentalitatea semenilor ?

Lipsa implicării civice e ca o molimă care se răspândește la scală largă, în absența unor proiecte care să ne urnească și să ne unească. Suntem din ce în ce mai străini unii față de alții…

Ce pasiuni îți hrănesc sufletul ?

Cea mai mare pasiune, căreia îi dedic și cel mai mult timp este mișcarea, sub orice formă (prefer s-alerg la malul mării și să schiez când încâlzirea globală îmi mai permite)…

Urmează lectura, care completeaza antrenamentul fizic cu cel mental, grădinăritul (un pic vitregit ca timp alocat) și nu în ultimul rând vinul, care încă din vremea persanilor dezlega limbile, deschidea sufletele și favoriza cugetările în profunzime. Această pasiune m-a însuflețit într-atât încât să îmi însușesc specializarea de somelier și să-mi presar călătoriile prin lume cu escapade în zone viticole cu tradiție. Parfumurile și cinematografia îmi înfrumusețează și ele viața…

Ce recomazi celor care vor să-și îmbunătățească starea de sănătate ?

Primul pas constă-n cunoașterea de sine…Introspecția ne facilitează și cunoașterea corpului, acesta din urmă fiind deseori mai inteligent decât conștientizăm noi.

Următorul pas presupune acceptarea de sine, indiferent de greutate, conformație, înălțime, culoare etc., contribuind la o minte liniștită și un trup sănătos. Dacă vom alerga mereu după perfecțiunea trupului, chipului, părului ș.a. …vom pierde frumusețea de a fi pur și simplu, precum și latura distractivă a vieții…

Care ar fi trei satisfacții din trecut și care ar fi trei planificate în viitor ?

La această întrebare gândul mi-a fugit la:

*ambiție, care m-a ajutat mereu să nu renunț…să continui până reușesc,

*curajul de a încerca tot ce mi-am dorit…și de accepta viitorul oricum ar fi și de a-l înfrunta după caz,

*iubirea care m-a transformat în cea mai mândră mamă…și urmează să-mi învăluie rolul de bunicuță.

Ce i-ar fi util unei femei să știe, indiferent de vârstă ?

Să știe că este frumoasă și iubită, că este o zână între zîne și să nu uite nicio clipă că energia feminină hrănește tot în jurul său.

P.S. Miha are un râs molipsitor și câte-un zâmbet aparte pentru fiecare remarcă, antrenându-ți astfel și buna dispoziție. Mulțumesc :))

De CRISTINA PAPAZIAN

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie