22 C
București
duminică, mai 19, 2024

Muzică și iubire: Clara și Robert Schumann

Schumann este considerat unul dintre exponenții romantismului, iar lucrările sale fac parte din stagiunile marilor filarmonici sau din repertoriul marilor pianiști.

Martha Argerich afirma că Schumann “este ceva foarte direct pentru mine, mă atinge într-un mod profund, îmi vorbește muzica lui”. Reveriile din copilăriie sau criptogramele muzicale ale lui Schumann sunt aspecte ce arată maniera fragilă și infantilă a sa de a compune. Între iubirea pentru Clara Wieck și episoadele suicidale, Schumann a lăsat în urma sa compoziții de o mare sensibilitate (amintim Kreisleriana op. 16 sau Kinderszenen op. 15)

Mădălina Pașol și invitații săi (Carla Ungureanu, Cristian Radu, Iarina Teodorescu, Sasha Samfira) vă propun o discuție pe marginea lucrărilor pentru pian ale lui Robert Schumann.

Vă așteptam la Salonul Muzical al Librăriei George Enescu la o serată dedicată geniului lui Robert Schumann.

Piața Sfinții Voievozi nr.1
Salonul Muzical al Librăriei „George Enescu”

Rezervare locuri: https://www.eventbrite.com/e/muzica-si-iubire-clara-si-robert-schumann-tickets-61416440226
––––––––––––––––––––––
Suport artist recomandat: 50 RON

MAI12

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie