33.6 C
București
duminică, iulie 14, 2024

Nah, că s-a și stricat armonia.

Mi-am deschis o arcană de Tarot ca să am ce citi în seara asta. Să nu fie doar pass-temps, mi-am zis, să aibă și o poveste semnificativă. Am etalat o singură carte ca să văd ce am nevoie să-mi amintesc pentru prezent. A fost să fie ”La Roue de Fortune”. Mmmmm.. foarte interesant. Schimbare? No way, sunt bine așa. Ceva legat de soartă? Ceva major? Ceva legat de o deplasare, de o mutare, de o înlocuire? Mno, nimic de genul ăsta.
I.P.Culianu era fascinat de ”jocul” ăsta. H.R.Patapievici idem (așa-mi amintesc). În fine, La Roue de Fortune – adică ritmicitate, deci respirație, anotimpuri, muzică etc. Mecanismul de ceasornic al Universului, al corpului, al celulei. Înlănțuiri secvențiale, cadență motrice. Mișcări, măsuri, tropi. Totul la unison. Armonie. Succesiune, eufonie și iarăși ritm. Gata, am amețit. Pun arcanele la loc în sertar. Dragnea lasă Parlamentul pe tușă ca să-și vadă interesul via Guvern prin ordonanțe de urgență. Nah, că s-a și stricat armonia.

de Mario Barangea

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie