5 C
București
miercuri, decembrie 8, 2021

Ne vaccinăm sau nu copiii?

Pe măsură ce timpul trece, cazurile pediatrice de COVID-19 cresc văzând cu ochii.  Vaccinul Pfizer nu a întârziat să apară și să fie disponibil oficial pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani. Cu toate acestea, mare parte a părinților ezită să își vaccineze imediat copiii.

Este bine să îi vaccinăm pe cei mici?

Un motiv care merita luat în considerare pentru vaccinarea împotriva COVID-19 a copilului tău este protejarea sănătații comunității mai largi. Fiecare copil sau adult infectat cu noul coronavirus oferă șansa ca virusul să sufere o mutație și astfel să apară o variantă de virus care s-ar putea dovedi mai periculoasă sau mai rezistentă la vaccinurileșsi tratamentul disponibil. Mai puține persoane infectate în randul populatiei înseamnă mai puține șanse de aparișie a variantelor periculoase de SARS-CoV-2.

Da, este adevărat, copiii au avut, în general, reacții mai puțin severe decât adulții, dar, cu toate acestea, mii de copii din această grupă de vârstă  au fost spitalizați și  au murit din cauza COVID-19 în timpul pandemiei. De asemenea, copiii răspândesc boala, ca noi toți ceilalți.

Ca părinți, nu putem să nu ne întreabăm cât de bine a fost testat și revizuit vaccinul Pfizer la copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani.  Din ce putem citi în presă, se pare că cercetările nu se opresc și există o monitorizare continuă.

O altă întrebare, care nu ne dă pace, este legată de efectele secundare.

Cercetătorii susțin că efectele secundare sunt destul de asemănătoare cu cele observate la adulți. Cel mai frecvent întâlnit  efect secundar sunt durerile musculare.

Ce ar trebui să știe părinții despre vaccin? Care sunt efectele secundare la copii? Ce boli pe care copilul le are deja ar reprezenta contraindicații pentru vaccinare? Cum să discute cu copilul despre ce urmează să se întâmple la vaccinare?

Părinții pot cădea cu ușurință în capcana dezinformării. Cel mai bine ar fi să consulte medicul, nu internetul!

Aveți în vedere, că de fiecare dată, când boala se transmite de la o persoană la alta, există o șansă de mutație și de apariție a unei noi forme de virus.

Roxana Dobrescu

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.