35 C
București
vineri, iulie 12, 2024

Nimeni nu este campion in materie de etica jurnalistica, insa unii inca mai tin la blazon si asculta de opinia publicului

Inca mai exista aiuriti care cred ca reperul de jurnalism profesionist de televiziune este BBC.

In multe privinte, televiziunea publica britanica ramane, totusi, un exemplu pozitiv pentru o sumedenie de organizatii media similare ca scop, dar inferioare in rest.

Si totusi, exista o diferenta intre BBC si multe altele de acelasi gen: atunci cand intra intr-o criza, televiziunea britanica are cu cine sa o depaseasca.

Dupa ce a gafat stupid in sanctionarea pripita a unui colaborator de marca, conducerea numita politic de conservatori, a realizat gravitatea faptei.

In urma boicotului masiv al altor angajati si colaboratori, riscand sa enerveze atat publicul cat si politicienii, conducatorii BBC s-au repliat si il aduc inapoi pe Gary Lineker, si odata cu el pe toti cei care i s-au solidarizat.

Vor urma alte transformari la nivel deontologic si de comportament in spatiul public.

Iata, asadar, ca nimeni nu este campion in materie de etica jurnalistica, insa unii inca mai tin la blazon si asculta de opinia publicului.

Claudiu Lucaci

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie