20.6 C
București
duminică, mai 19, 2024

Nu este posibil niciun compromis

Cei mai mulți dintre noi înclinăm să credem, cel puțin la prima vedere, că între ideologii total diferite precum liberalismul și social democrația nu este posibil niciun compromis ideologic (exceptând aici discuțiile despre votantul median și compromisul celei de-a treia căi).

Totuși, ce dovadă mai bună de inteligență și bune intenții în politică mai vrem – atât de echilibrate de parcă spiritul obiectiv al lui Hegel ar plana deasupra vârtejului ideologiilor dezbinate stânga-dreapta – decât aceea că, astăzi, la aniversarea a 145 de ani de la înființarea PNL, guvernul liberal a inaugurat Muzeul Național Brătianu în incinta ansamblului conacului Brătianu din județul Argeș, cumpărat de guvernul social-democrat în 2017, în baza dreptului de preemțiune al statului exercitat prin Ministerul Culturii?!

de Viviana Anghel

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie