19.7 C
București
luni, mai 27, 2024

Nu-ti ramane practic nimic. Si nici noua…

“Contribuția HORECA la PIB-ul României este limitată” – Ludovic Orban, adica ce atata grija de banii localnicilor si strainilor care prin Horeca raman in tara, asta fiind cam singura industrie unde pe bune se intampla asa ceva, unde 95 la suta din brandurile mici si mari sunt romanesti, produc valoare adaugata mare si hranesc un lant nesfarsit pe orizontala, ati ghicit, tot romanesc.

Pentru ca, vizonarule, la supermarketul neromanesc unde cumperi berea neromaneasca iar profitul pleaca neromaneste afara, tie, nu-ti ramane practic nimic. Si nici noua. Chiar daca in volume par ca produc mult mai mult! In Horeca berea aia de doi lei vanduta cu 10 produce 8 lei din care tu ai ce sa iei, o multime de oameni au ce sa puna pe masa, niste proprietari au ce chirii sa incaseze, niste primarii au ce amenzi sa dea, niste, niste, niste… Aceeasi bere in Mega se vinde cu 3 lei doi se duc la Carlsberg in Danemarca, 0.65 sunt profit si pleaca-n Belgia, 0,2 sunt scutiri date de tine ca na, esti generos, iar tu ramai cu nimic, scuza-mi expresia „ramai”, n-am vrut sa sune asa dur..

Iar asta se intampla nu pentru ca e supermarketul strain un hot ci pentru ca atat ai inteles tu din sprijinirea propriei tale economii.

de Tudor Dumitrascu

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie