33.6 C
București
duminică, iulie 14, 2024

Nu venim singuri pe lume

Nu venim singuri pe lume. Solitudinea poate fi o alegere târzie sau o întâmplare nedorită. Adevărul e că nu venim singuri aici și bine ar fi să ne păstrăm așa. Din afară ne înconjoară grija celorlalți, din interior ne impulsionează felurimile unor daruri. Le-aș numi daruri naturale, ceva asemănător unor reflexe de soi: instinctul sacrului, dorința de cunoaștere, simțul comuniunii și alte nenumite asemănătoare.

Păsările resimt un impuls despre care se spune că le e specific: zugunruhe, neliniștea migrației, care se manifestă la timpul potrivit printr-o serie de comportamente ieșite din obișnuință.

Lipsește oamenilor această zugunruhe? Nu cred. Momentul de singurătate, căci cu asta am început, e circumstanța acestei anxietăți de migrare. Migrarea s-ar numi la noi s-ar numi ascensiune (sau dezvoltare) etc.

Mario Barangea

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie