19.7 C
București
luni, mai 27, 2024

Numai așa se poate.

Să fie clar, indiferent ce acreditează unii sau alții: conferințele de presă separate nu țin loc de dezbatere și reprezintă încercări jenante de evitare a unei confruntări directe absolut necesare înainte de turul 2 al alegerilor prezidențiale.

Conferința lui Iohannis a arătat impecabil, președintele a fost foarte sigur pe el, însă nici n-a primit multe întrebări incomode. Limitarea la 2 întrebări/jurnalist și totala lipsă de colaborare a presei a făcut ca jurnaliștii să nu preia unii de la alții întrebări bine țintite și care ar fi pus în dificultate candidatul. De asemenea, trebuie remarcat că timp de 5 ani Iohannis nu a organizat o conferință de presă până azi.

Conferința lui Dăncilă a fost un dezastru, imagistic și comunicațional. Organizată pe genunchi, citit de pe foaie, jurnaliști punând întrebări în rafală claie peste grămadă, a lăsat o impresie generală de degringoladă deși Dăncilă a punctat câteva vulnerabilități ale lui Iohannis. Tot ce trebuia să se audă s-a pierdut în scandalul general din încăpere. Dacă staff-ul de campanie al lui Dăncilă voia să puncteze candidatul lor, trebuia organizată conferința de presă a doua zi și pregătită mult mai bine.

Iohannis anunță „dezbaterea lui” la sediul PNL marțea viitoare, fără Dăncilă, dar cu „formatori de opinie” și „politologi”. Aia nu e dezbatere, e dare de seamă, adică ce trebuia să facă Iohannis la final de mandat. Nu vă lăsați păcăliți. Singurul mod în care alegătorii pot fi respectați e ca cei doi candidați pentru fotoliul de la Cotroceni să se confrunte live. Numai așa se poate.

de Raiden

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie