Prestigiosul muzeu Tate Britain din Londra găzduieşte începând de miercuri o nouă instalaţie artistică originală, inspirată din controversata tehnică economică „Asset Stripping”, ce constă în vinderea pe bucăţi şi dezmembrarea activelor unei companii, informează PA.
Strunguri, maşini de tricotat, autovehicule cu şenile şi stâlpi de telegraf sunt vedetele acestei instalaţii artistice, amenajată în galeriile neo-clasice de la Tate Modern.
Artistul Mike Nelson a inclus în această expoziţie, denumită „The Asset Strippers”, aproximativ 100 de obiecte şi monumente ce provin dintr-o „eră de mult timp apusă”, potrivit spuselor sale.
El a colectat aceste obiecte, printre care se află şi o bârnă din lemn recuperată dintr-o baracă a armatei britanice şi uşi ce provin dintr-un spital englez, din târguri de vechituri, cimitire de maşini şi la firme online specializate în dezmembrarea activelor unor companii.
Obiectele sunt expuse în Galeriile Duveen din Tate Britain.
Mike Nelson, fost nominalizate la prestigiosul Turner Prize, spune că expoziţia lui „prezintă o viziune asupra artefactelor canibalizate în ultimele zile ale erei industriale într-un loc în care, în mod normal, astfel de holuri ar fi trebuit să fie decorate de comorile fostului imperiu britanic”.
Curatorii expoziţiei au declarat că obiectele prezentate în expoziţie reprezintă „opere de artă în sine” şi că acestea evidenţiază „declinul industriei, infrastructurii şi bunăstării din Marea Britanie”.
Expoziţia „Mike Nelson: The Asset Strippers”, realizată cu sprijinul casei de licitaţii Sotheby’s, va rămâne deschisă la Galeriile Duveen de la Tate Modern între 18 martie şi 6 octombrie.
AGERPRES
Sursa foto: Tate / Facebook
Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.