33.6 C
București
duminică, iulie 14, 2024

O nouă generație se pregătește să își ia porția de criză

Mă tem că o nouă generație se pregătește să își ia porția de criză, fără să fie pregătită pentru ceea ce vine. Marea majoritate a celor din generația asta are undeva între 25 și 35 de ani. Și, cu locuri de muncă relativ bine plătite, cu obiceiuri de consum și de petrecere a timpului liber specifice clasei de mijloc, ei au să trăiască cel mai acut, și mai dureros căderea. Și la noi, dar și întregul Occident. La noi va fi mai rău. Pentru că, practic, nu au alternativă. Îmi pere rău, dar va fi crâncen! Mă gândesc că ei vor fi în prima linie a violențelor sociale care vor urma. Pentru că au cel mai mult de pierdut, de la statut social, la standard de viață.

Oricum ar fi, nu mai avem supape de siguranță. Mai ales nu mai există aceea a emigrației din motive economice. Dacă am avea minte, am încerca să reconstruim economia folosind această generație, și apelând la cei care mai știu cum s-a construit economia capitalismului de stat. Care capitalism de stat este singurul nostru colac de salvare. Are și el costurile lui. Dar alternativa la el va fi prăbușirea totală.

de Constantin Gheorghe

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie