17.5 C
București
duminică, mai 19, 2024

„Oameni noi în politică”.

Pentru că USR se preocupă de rezolvarea problemelor esențiale ale cetățenilor români, uite oferta cu care vine partidul în anul electoral 2019: Pușcărie Pentru Toți – pedeapsă de până la 10 ani de închisoare pentru promovarea ideilor comuniste.

USR vrea legea asta „pentru prevenirea instaurării regimului dictatorial comunist” de parcă e 1940, am terminat cu dictatura regală fascistă și ne pregătim de aia antonesciană fascistă. Desigur că USR pare total ok cu ideile, doctrina, organizațiile, saluturile și simbolurile fasciste/naziste sau cu negarea Holocaustului, pe principiul „doar extrema stângă e rea”. Cel puțin asta reiese din propunerea legislativă, care nu menționează extrema dreaptă.

Pentru USR, probabil că „egalitate”, inclusiv egalitatea de șanse, e un concept eminamente comunist, schema de impozitare progresivă e direct stalinistă, iar diferențele astronomice între salarii/pensii ale unor categorii sociale care duc la dezechilibre majore în societate sunt ok. Combaterea încălcării drepturilor fundamentale ale omului nu pare a fi o preocupare a USR. Liviu Mihaiu zice foarte bine, USR e un partid care până acum a venit doar cu propuneri de interzicere (inclusiv a decibelilor produși de aspiratoare), aproape nimic constructiv sau care să aducă beneficii reale societății. „Oameni noi în politică”.

Spor la vot!

Edit: da, e cunoscut că există o lege pentru interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii .
Contrar argumentației unor membri USR, legea propusă de USR e mai drastică și cuprinde mult mai multe elemente, unele excesive, deci nu prea vine ca o „contrapondere” la legea contra fascismului, Partidul Comunist fiind deja scos în afara legii din 1990, de exemplu.

de Raiden

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie