20.6 C
București
duminică, mai 19, 2024

Oamenii ca surse de energie

 

Dincolo de explicațiile psihologilor cu privire la cauzele atracției dintre oameni, în mare parte empirice, fără o bază teoretică solidă, există o teorie care susține că orice persoană este atrasă de o alta în măsura în care acesta din urmă îi poate furniza energia de care are nevoie pentru a funcționa în mod optim. Astfel, când un bărbat și o femeie simt o atracție puternică unul față de celălalt, în realitate s-au „cuplat” fiecare dintre ei la fluxul de energie subtilă emis de celălalt. Dacă se căsătoresc, o fac pentru ca fiecare să se asigure că are în casă o sursă de combustibil, așa cum unii își construiesc o sobă și își asigură, de pildă, provizia de lemne pentru iarnă. Dacă au un copil, ei îl iubesc foarte mult, întrucât micuțul emite la rândul lui energie de frecvențe ridicate, care le creează o stare de bună dispoziție. Cel mai mult iubesc copiii oamenii bătrâni, care au un nivel scăzut al acestei bioenergii pe care o „trag” de la bietul copil, întârziindu-i dezvoltarea psihică, mai ales dacă sunt și bolnavi. De aceea chinezii interzic unui om în vârstă să doarmă în același pat cu un copil. Oamenii care și-au închis canalele de comunicare cu universul (numite și chakre) sunt nevoiți, pentru a supraviețui, să fure această energie specială de la cei care au canalele deschise, devenind vampiri energetici. Vampirismul este asociat întotdeauna cu o stare depresivă, pe care o transmit și celor cu care vin în contact. Prietenia dintre două persoane, fără conotație erotică, ar avea la bază tot o potrivire a frecvențelor emise de câmpurile lor energetice.
Teoria (parte a filozofiei orientale) susține că aceste canale de comunicare arată ca niște vârtejuri pe suprafața biocâmpului (care la rândul lui ar avea formă de ou), la o anumită distanță de corpul nostru somatic (vizibil). Numărul lor variază în funcție de sursă, clasic se știa că sunt 7, dar în prezent, cercetătorii din domeniul parapsihologiei au identificat 72, din care 9 principale, aflate pe linia mediană, dar multe din ele sunt închise la oamenii obișnuiți. Teoria susține de asemenea că, atunci când doi oameni se întâlnesc, ei se „pipăie” mai întâi cu aceste învelișuri de energie, stabilindu-și nivelul de compatibilitate și au deja o idee unul despre celălalt, dacă le e simpatic sau antipatic. Acum trebuie să fac următoarea precizare – există o diferență de frecvență între bioenergia emisă de un om și cea pe care o recepționează. De aceea, în majoritatea cazurilor, bărbatul este atras de femeie și reciproc. În cazul când un bărbat e atras tot de un bărbat, acolo s-a produs o dereglare a receptorului, mai precis a frecvenței de rezonanță proprie, cauzele fiind multiple. La fel se întâmplă și în cazul când un adult e atras sexual de un copil, de un bătrân, de un cadavru, de un animal sau chiar de un obiect neînsuflețit (cum ar fi, de pildă, o statuie), el se hrănește cumva cu o energie „murdară”. Odată cu înaintarea în vârstă, oamenilor le scade atât frecvența proprie a biocâmpului cât și fluxul emis, din acest motiv ei devenind mai puțin atractivi, atât din punct de vedere sexual, cât și psiho-social.
(Ateii și agnosticii nu vor fi de acord cu conținutul postării, fiindcă n-are girul Academiei)

de Gilly Graur

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie