33.6 C
București
duminică, iulie 14, 2024

OZN: e vară, e cald…

Churchill le-a cerut șefilor din servicii să-i spună care-i treaba cu OZN-urile (asta în al doilea mandat). Raportul primit de Churchill a fost desecretizat cu vreo 10-15 ani în urmă, l-am și publicat pe când eram ziarist, zice de fenomene meteo, erori de identificare ale piloților etc. Arhivele britanice au pus pe net mii de file ale rapoartelor unor programe de supraveghere a OZN-urilor care au mers până în anii 80, n-am stat să le citesc pe toate. La fel au făcut și americanii, alte mii de file de rapoarte.

Toate mergeau în aceeași direcție: fenomene meteo, erori umane, înregistrări video/foto afectate de diverse cauze. La un moment dat am auzit că un tânăr deputat a cerut recent și în Parlamentul României ca serviciile noastre să desecretizeze documentele referitoare la OZN-uri, fără succes (aici sunt două ipoteze: fie ai noștri au intermediat între OZN-auți și tunelurile dacice și au tone de material, dar nu vor să-i dea drumul; fie chiar nu au făcut nimic în direcția asta).

Înțeleg că acum a apărut un ofițer american de informații care dă pe goarnă tot: Area 51 chiar există și americanii au pus mâna pe niște OZN-uri, doar că de zeci de ani au un program de menținere a secretului. Omul cică e serios, ce spune el se verifică, îl audiază Congresul sub jurământ etc. Nu e primul care zice că are dovezi în direcția asta, a mai fost unul prin anii 90, condamnat pentru proxenetism până la urmă (posibil ca și condamnarea asta să facă parte din acoperirea secretului?).

Altfel spus: e vară, e cald, Jaroslav Hasek pe când era ziarist inventa vara animale exotice gen balena cu burtă de cerneală și pârșul cu ochi de marmură. Pe de altă parte americanii au avut tot felul de programe de cercetare ciudate, de la MK-Ultra la Tuskegee Study, ținute zeci de ani la secret și negate de oficiali, primele relatări despre ele fiind considerate teorii ale conspirației.

George Damian

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie