24.3 C
București
luni, iulie 22, 2024

Parerea despre rezultatele la testul PISA.

Ca tot romanul, imi dau cu parerea despre rezultatele la testul PISA.

Am „olecuta” de experienta in mediul academic ca sa pot face macar diferenta, daca nu si analiza la nivel comparativ intre generatii.

Nu sunt de acord cu „apocalipsa” invatamantului. Nu exista o corelatie directa intre scoala absolvita si capacitatile cognitive acumulate in ciclul gimnazial, liceal si de licenta.

Sunt „mari” specialisti care dau vina pe politicieni si nivelul lor scazut de instructie. De fapt, toti cei care dau verdicte poarta raspunderea pentru calitatea actului educational. Cine a fost rector/decan/ ministru/ decident ar trebui sa si asume partea sa de vina.

Sa nu pasam raspunderea pe unii sau altii si cu atat mai putin pe reprezentantii poporului. Acestia sunt reflexia in oglinda a majoritatii populatiei. Cu nivelul sau de instructie. Prin complicitatea vinovata de decenii a celor care aveau misiunea sa i educe pe viitorii membri ai societatii si au inchis ochii. Mai intai pentru umflarea cifrelor de scolarizare, apoi pentru finantarea de la buget a posturilor si programelor inutile.

Suntem in cercul vicios al intereselor personale sau de grup din fiecare treapta educationala. Nu exista invatamant superior eficient fara cel preuniversitar la fel de eficient. Si reciproca este valabila in egala masura.

de Claudiu Lucaci

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie