În deschiderea evenimentului „Conferința Sustenabilității în Județul Prahova”, Asociația pentru Combustibili Sustenabili (ACS) a anunțat un parteneriat strategic cu Asociația U.S. Oil & GAS (USOGA), cea mai veche asociație profesională din domeniul petrolului și gazelor, înființată în anul 1917, cu relații ferme în forurile tehnice și politice superioare din Statele Unite ale Americii, manifestate prin cooperare și reciprocitate de peste 100 ani.
Parteneriat Strategic ACS – USOGA
Tim Stewart, președintele USOGA, a luat cuvântul în deschiderea evenimentului pentru a anunța o cooperare extinsă între cele două asociații profesionale pentru a întări legăturile dintre piețele de energie ale României și Statelor Unite, care va începe să se manifeste din ce în ce mai puternic și va debuta cu un eveniment de anvergură globală, organizat de ACS și USOGA în luna septembrie a acestui an:
Printre alte subiecte de importanță strategică, Tim Stewart a nuanțat importanța jucătorilor consacrați în piața de energie, aceștia fiind în continuare fundația pentru dezvoltare durabilă, cu investiții majore în noi tehnologii pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. Practic, cele mai mari organizații consacrate pentru producția, transportul și distribuția energiei în ultima sută de ani au înregistrat cele mai mari investiții în sustenabilitate și modernizarea standardelor de alimentare cu energie a industriilor, transporturilor și comunităților.
În conferință a luat cuvântul și Matei Bălăiță, consilierul economic al Ambasadei României la Washington, pentru detalierea programului comun și sprijinul reciproc în vederea dezvoltării relațiilor comerciale dintre România și SUA, cu precădere în domeniul energetic, pentru securitatea energetică în zona Mării Negre și soluții de dezvoltare durabilă pentru confortul societății. Matei Bălăiță este un veritabil punct de sprijin și un aliat în dezvoltarea relațiilor România-SUA, răspunzând pozitiv la apelurile ACS pentru dezvoltarea unei relații pe orizontală cu jucători paraleli din piața de energie și asigurând relația dintre ACS și USOGA.
Conferință pentru Stabilitate și Securitate Energetică la Marea Neagră
ACS și USOGA dezvoltă la București o conferință de anvergură globală în luna septembrie a anului 2023, la care vor participa companiile din portofoliul USOGA, care au anunțat deja un interes deosebit în colaborarea cu organizațiile omoloage din România.
Summitul pentru energie va ține pe tapet subiectele evoluției comune a industriilor energetice transcontinentale spre țintele de dezvoltare durabilă ONU, într-o manieră sustenabilă atât pentru mediul înconjurător cât și pentru agenții economici și comunitățile în care își desfășoară activitatea, dar mai ales subiectul securității și stabilității energetice ca și coloană vertebrală a continuității și dezvoltării strategice a industriilor.
Relațiile energetice România – SUA deja Consacrate
Statele Unite și România lucrează împreună pentru a extinde și moderniza programul civil de energie nucleară al României. În mai 2022, cele două țări au anunțat un acord inițial de cooperare privind extinderea și modernizarea programului civil nuclear al României. Acordul a fost semnat de secretarul american al Energiei, Dan Brouillette, și de ministrul român al Economiei, Energiei și Dezvoltării Afacerilor, Virgil Popescu.
Acordul propus este pentru un tip mai mic și mai ieftin de centrală nucleară (Small Modular Nuclear Reactor), construită de o firmă americană. Statele Unite s-au angajat să implementeze tehnologia reactorului modular mic în România. Președintele american Joe Biden și președintele României, Klaus Iohannis, au anunțat la conferința privind clima Cop26 din Glasgow că NuScale Power și compania română de stat Nuclearelectrica intenționează să construiască o centrală cu reactor modular mic fără precedent în România.
Statele Unite și România vor continua să-și consolideze relația bilaterală în cadrul diferitelor cadre multilaterale, inclusiv Parteneriatul pentru Cooperare Transatlantică în Domeniul Energiei (P-TEC) creat sub administrația Trump. În cadrul P-TEC, SUA și România co-prezidează un grup de lucru privind cooperarea nucleară civilă.
Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.