6 C
București
vineri, aprilie 19, 2024

Patrimoniul vechi lăsat din orașul-port să moară.

Valabil și pentru anul ăsta. Decebal Făgădău (PSD), succesor al lui Radu Mazăre la primăria Constanța, lasă patrimoniul vechi din orașul-port să moară. Nu mai zicem de vestigiile romane care, dacă erau în altă țară, generau venituri la bugetul local pe bandă rulantă. Bine, „opoziția” pare pe blat cu „puterea” acolo, deci tot orașul și cetățenii pierd la localele de anul ăsta.

Aproape de centrul orașului (nu departe de Piata Grivița, pentru cunoscători) e ruina unei case de la 1900. Vila Georgescu, așa cum încă se distinge pe frontispiciul degradat, a fost dintre cele mai impunătoare construcții din oraș. Ani buni a adăpostit o grădiniță de stat, asta până relativ recent, când a fost retrocedată. Din acel punct a început declinul și clădirea a ajuns în halul de azi, au rămas doar zidurile. Rețeta clasică de eliberare a terenului, posibil ca vila să fie pe lista monumentelor istorice.

Altcumva, Constanța rămâne un oraș extrem de eclectic și interesant, cu un potențial turistic mare, neexploatat de autoritățile incompetente dar speculat de organizatorii de festivaluri, care închiriază plaja adiacentă orașului.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie