20.6 C
București
duminică, mai 19, 2024

„Pentru o Românie normală”

Ok, o confruntare live între candidații la prezidențiale intrați în turul 2, Iohannis și Dăncilă, e absolut obligatorie și foarte necesară. Deși e un dezastru comunicațional, Dăncilă vrea, PSD a trimis o scrisoare PNL în acest sens. Iohannis nu a discutat cu presa după exit poll-ul de la ora 21:00 din ziua votului pentru turul 1, n-a acordat niciun interviu, aroganță maximă. Liderii PNL caută diverse scuze: că Dăncilă nu e frecventabilă, că nu e nimic de discuta, că faptele lui Iohannis din mandatul său vorbesc de la sine etc. Penibil. Cetățeanul nu e în centrul niciunui tip de discurs, se invocă doar motive politice, geopolitice sau atacuri la persoană.

Refuzul ostentativ de a te prezenta live în fața electoratului pentru a-ți prezenta prioritățile mandatului prezidențial pe care-l ceri de la cetățeni e o jignire tocmai pentru cetățeni. Nu e deloc aliniat la sloganul „Pentru o Românie normală”. Cum să se hotărască indecișii, cum să se activeze electoratul latent, cum să se redistribuie voturile alegătorilor candidaților care au ieșit pe locul 3 și mai jos în turul 1? Lipsa oricărui respect pentru ideea de dezbatere, de polemică, de expunere de idei, lucruri perfect democratice, arată lipsa de maturitate politică, la 30 de ani după decembrie 1989.

Da, probabil că Iohannis e foarte sigur că va câștiga al doilea mandat, dar asta nu e o scuză să ignore exercițiul democratic al dezbaterii. Nu e despre el, ci despre cetățenii care vor fi reprezentați în următorii 5 ani de următorul președinte.

de Raiden

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie