35 C
București
vineri, iulie 12, 2024

Perspective asupra transportului sustenabil la nivel global. Bozankaya: „Reducerea emisiilor de dioxid de carbon generate de tehnologiile de transport reprezintă un prim pas important în direcția trecerii la vehiculele electrice”

Bozankaya, o companie inovatoare în domeniul soluțiilor de transport sustenabil, a prezentat viziunea și metodele sale pentru a asigura un viitor cu emisii zero, în cadrul unei discuții exclusive, cu ocazia Zilei Mondiale a Transportului Sustenabil a ONU sărbătorită la nivel global pe data de 26 noiembrie. Promisiunea companiei este în perfectă armonie cu obiectivele sustenabile ale Acordului de la Paris, care urmărește să limiteze creșterea temperaturii globale la 1,5 grade Celsius, sau la mai puțin de 2 grade.

Principalul domeniu de interes al Bozankaya este mobilitatea durabilă în transportul public, care include atât vehiculele pe șine, cât și cele cu roți. Ideea de bază este de a îmbunătăți semnificativ mediul înconjurător prin reducerea emisiilor de carbon, iar vehiculele electrice sunt considerate a fi cea mai rezonabilă modalitate de a face acest lucru. Deoarece autovehiculele alimentate cu combustibili fosili reprezintă aproximativ 35 % din emisiile globale de carbon, electrificarea vehiculelor de transport public devine esențială, întrucât oferă o scădere impresionantă de 10% a acestor emisii.

Dedicarea companiei Bozankaya pentru sustenabilitate nu se limitează doar la vehicule electrice, ci va include pe viitor și vehicule care funcționează pe bază de hidrogen. În acest sens, compania face investiții semnificative în cercetare și dezvoltare pentru a îmbunătăți sustenabilitatea transporturilor, demonstrând o abordare amplă a domeniului în continuă schimbare a soluțiilor ecologice”, declară Aytunç Günay, președintele Consiliului de Administrație al companiei Bozankaya.

Proiecte în desfășurare și viitoare inițiative în domeniul transportului sustenabil

Bozankaya a investit în sisteme de transport public electric și în tehnologii cu baterii, poziționându-se în prima linie a transportului durabil de mai bine de zece ani. Compania monitorizează îndeaproape noile evoluții în domeniul tehnologiei bateriilor, punând accentul pe sistemele de baterii cu semiconductori care oferă niveluri de eficiență de două până la trei ori mai mari decât cele ale echivalenților lor actuali.

Bozankaya este implicată activ în inițiative de cercetare și dezvoltare legate de vehiculele alimentate cu hidrogen, pe lângă vehiculele electrice. Cu un debut la nivel mondial planificat pentru mai 2024, sistemul de autobuze electrice de-a treia generație al companiei este un alt exemplu al dedicării sale pentru minimizarea impactului asupra mediului. Obiectivul urmărit este creșterea continuă a capacității de cercetare și dezvoltare și de dezvoltare a produselor (P&D), pe lângă producerea și vânzarea de vehicule”, adaugă Aytunç Günay.

Beneficiile oferite de produsele Bozankaya în ceea ce privește impactul asupra mediului

Bozankaya proiectează și dezvoltă soluții care contribuie la o imagine mai largă și concentrată pe durabilitate, dincolo de cerințele ecologice actuale. Compania subliniază importanța trecerii la surse de energie regenerabilă pentru a diminua amprenta secundară de carbon și pentru a o consolida și mai mult.

Pentru a atenua impactul emisiilor de dioxid de carbon al generării de energie electrică, Bozankaya încurajează investițiile mai mari în energia regenerabilă, susținând că autoritățile legislative și statele joacă un rol esențial în această schimbare.

Impactul pentru un mediu mai curat

Mediul înconjurător care este mai curat și mai sustenabil depinde în mod direct de soluțiile și tehnologiile de transport oferite de companii precum Bozankaya. Reducerea emisiilor de dioxid de carbon generate de tehnologiile de transport este un prim pas important în direcția trecerii la vehiculele electrice. Strategia companiei include nu doar fabricarea de vehicule electrice pentru transportul public, ci și progrese notabile în tehnologia bateriilor și a infrastructurii de încărcare.

Sistemul de încărcare propus de Bozankaya este flexibil și funcționează pentru autobuze, camioane și autoturisme electrice, sporind astfel accesibilitatea și adoptarea vehiculelor electrice.

Obiective și direcții de dezvoltare în sprijinul transportului ecologic

Bozankaya consideră că reciclarea bateriilor este o componentă crucială pentru automobilele alimentate cu baterii ce vor circula în viitor. Reutilizarea bateriilor, care sunt bogate în metale importante precum cobaltul, manganul și litiul, oferă o șansă de a diminua daunele aduse mediului. Pentru a rezolva această problemă urgentă de mediu, compania subliniază importanța investițiilor în reciclarea bateriilor, atât din partea sectorului public, cât și a celui privat.

Bozankaya dorește să dezvolte un ecosistem de transport amplu și ecologic pentru un viitor mai curat și mai verde, angajamentul lor față de mobilitatea sustenabilă vizând mai mult decât transportul public.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie