33.6 C
București
duminică, iulie 14, 2024

Populismul nu are culoare politica in Romania.

Populismul nu are culoare politica in Romania. Atunci cand satisfaci declarativ o multime infierbantata nu faci decat sa perpetuezi iluzia reprezentarii democratice a publicului.

Politica presupune responsabilitate si seriozitate in actul guvernarii sau al legiferarii. Nu trebuie sa fie nicio diferenta intre putere si opozitie atunci cand cetateanul pretinde responsabilitate si eficienta in gestionarea treburilor publice.

De aceea, votarea unor legi discriminatorii sau vadit neconstitutionale care, in plus, provoaca aberatii de sistem si incurajeaza ura intre corpurile profesionale, nu poate fi considerata act reparatoriu sau necesar societatii. Astfel de gesturi sunt acte de inselaciune pe scara larga a publicului.

Este trist si dezamagitor sa constati ca in locul unor solutii legislative evidente si corecte, multi politicieni aleg mereu demagogia si iluzionarea alegatorului.

de Claudiu Lucaci

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie