33.6 C
București
duminică, iulie 14, 2024

Primele declarații ale companiei Bozankaya privind incidentul din Timișoara

București, 09.03.2023: Producătorul turc Bozankaya vine cu o serie de clarificări după incidentul petrecut miercuri seară (08.03.2023), în fața Palatului Administrativ din Timișoara, în care a fost implicat primul tramvai al companiei adus în municipalitatea de pe Bega.

Îi asigurăm pe cetățenii Timișoarei că vom investiga amănunțit condițiile în care s-a petrecut acest incident neplăcut, iar la finalizarea verificărilor, vom prezenta raportul tehnic detaliat”, au declarat reprezentanții companiei Bozankaya.

Tramvaiul a fost preluat de către specialiști, iar reprezentanții Bozankaya colaborează cu autoritățile competente pentru a stabili cauza exactă a incidentului.

Pentru Bozankaya, cel mai important lucru este să proiecteze și să realizeze vehicule care pun accentul pe securitatea și siguranța pasagerilor, care nu s-au aflat niciodată în pericol, în niciun oraș în care ne-am livrat produsele. Toate piesele utilizate la fabricarea vehiculelor noastre sunt de înaltă calitate, furnizate de producători europeni importanți și recunoscuți la nivel mondial. Conform constatărilor preliminare, caroseria tramvaiului nu a fost afectată”, au mai transmis reprezentanții companiei.

Până la finalizarea raportului, compania Bozankaya va verifica toate tramvaiele din Timișoara pentru a vedea dacă funcționează în parametri optimi.

###

Despre Bozankaya

Fondată în urmă cu aproape trei decenii în Germania, cu o rapidă extindere în Turcia, Bozankaya are o experiență solidă ca inovator în dezvoltarea și fabricarea vehiculelor ecologice pentru transportul public urban, cu economii importante de energie în exploatare și un nivel de zgomot redus. Bozankaya deține drepturile de proprietate intelectuală asupra vehiculelor și tehnologiei produse în centrele de cercetare din Ankara și în vastele sale unități de producție, cu o suprafață de 100.000 mp. Menținând un accent puternic pe cercetare și dezvoltare, compania a cheltuit peste 25 de milioane de euro în 30 de proiecte de cercetare și dezvoltare în ultimii cinci ani. În iunie 2018, Bozankaya a devenit prima companie turcească care exportă garnituri de metrou, primele produse realizate în parteneriat cu Siemens mergând către Bangkok, în cadrul proiectului Green Line.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie