22.2 C
București
luni, iulie 22, 2024

Problema acestor teste rapide este una cât se poate de serioasă.

Să văd dacă am înțeles eu cum funcționează testele: să zicem că mă atacă virusache. Iar sistemul meu imunitar se trezește, și pleacă la luptă. Asta trebuie să lase niște urme, ceva, care se regăsesc fie în sânge, fie în salivă. Dacă găsești acele urme, cu un test, înseamnă că ești pozitiv, nu? Da, dar poate nu ești bolnav, ești doar purtător de ceva. Întrebare: dar dacă acel ceva, pe care se bazează testul, este produs și de altă infectare, nu doar de cea pentru care este produs testul? Sau dacă ești infectat, dar testul nu este suficient de sensibil să descopere cantități mici din respectivul produs al infectării? Ce facem? Cum o rezolvăm?

Problema acestor teste rapide este una cât se poate de serioasă. Pentru că poți lua decizii greșite, bazându-te pe ele. Dar este unul dintre cele mai profitabile sectoare ale industriei farmaceutice. Și nu se va schimba cine știe ce în calitatea și în precizia lor.

de Constantin Gheorghe

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie