35 C
București
vineri, iulie 12, 2024

Proiectul a rămas fără urmări.

Ce vedeți este o încercare a francezilor, datând din anii 1963-1964(primul zbor a avut loc în iunie 1964) de a transforma un Aloutte 316 în elicopter de atac. Au echipat prototipul cu un tun german MG151 de 20 de mm, și cu patru rachete antitanc SS 11, comandate prin fir. Se observă clar periscopul de ochire.

Proiectul a rămas fără urmări. Și noi, care am produs elicopterul ăsta la Brașov, am încercat să-l militarizăm. În fotografie este un IAR 316 cu 4 lansatoare de PRND de calibru 57. Există și o variantă cu o mitralieră licență sovietică PKM de calibru 7,62, montată ventral, într-un container.

IAR 330 Puma, tot licență franceză, a primit rachete antitanc Maliutka, dirijate prin fir. Oricum, ideile de acest gen au tot circulat între Franța și România. Cortina de Fier era doar pe hârtie.

Constantin Gheorghe

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie