33.6 C
București
duminică, iulie 14, 2024

Protocoalele sunt Cutia Pandorei – Judecătoarea Dârneci se teme de viitor!

Judecătoarea Mădălina Elena Dârdeci și-a exprimat îngrijorarea vis a vis de adoptarea Parlamentului, în plenul de la Strasbourg, a rezoluției privind statul de drept din România.

În conținutul acestei rezoluții este condamnată intervenția „violentă și disproporționată a poliției în timpul protestelor de la București din august 2018” și se recomandă autorităților „să se opună măsurilor care ar duce la dezincriminarea corupției în rândul funcționarilor de stat și să aplice strategia națională anticorupție”.

Judecătoarea se teme pentru acest precedent ce-și are logica ascunsă într-un trecut ceva mai îndepărtat de 10 august.

”Revin și arăt: noi și voi, cei care vă adresați instanțelor civile, nu contăm;

Rescrierea legislației civile s-a făcut cu niste ani, în urmă, fără studii de impact, și nu am văzut ca PE să fie îngrijorat, în condițiile în care această ”rescriere” a determinat pelungirea duratei rezonabile de soluționare a cauzelor;

Protocoalele, în opinia mea, reprezintă Cutia Pandorei și îmi este teamă de ce va iesi…la suprafață;

Statul de drept înseamnă respectarea drepturilor și libertăților cetățenești! Resul este doar politică ieftină!”, scrie judecătoarea Mădălina Elena Dârdeci pe pagina personală de facebook.

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie