Există mulți nostalgici, dar prea puțini își pun întrebarea de ce vedem numai prezentul. Ni se pare normal să fie așa, dar nu este. Cercetătorul rus Nikolai Kozîrev afirmă că aceasta se datorează nivelului insuficient de energie al creierului nostru, care lucrează pe frecvențe mici de până în 50 Hz. La frecvențe peste 100 Hz ar trebui să vedem simultan atât prezentul, cât și trecutul, ca într-un film panoramic. Întrebarea e cine ne-a „setat” să funcționăm așa și cum putem schimba lucrurile. Avem nevoie de vreun medicament special pentru a ne crește frecvența de lucru sau de vreun câmp electromagnetic în care să intrăm pentru a schimba percepția lumii înconjurătoare? Ori poate trebuie să anulăm gravitația prin vreo metodă oarecare?
Orice guvern din lume ar trebui să explice poporului la preluarea mandatului că nu știe ce este timpul, de ce trece în ritmul pe care-l percepem noi și că nu-l poate controla. Sau poate știe și tace. Ar trebui să ne mai spună și faptul că nu se ocupă decât de oamenii aflați în viață, să-și asume faptul că nu-i mai poate readuce printre noi pe cei decedați, că nu ne poate reface filmul vieții, dacă nu ne-am înregistrat singuri amintirile și că nu știe sigur dacă viitorul va mai veni, ci speră doar că se va întâmpla asta. De asemenea, ar trebui să ne promită că va aloca bani pentru cercetări în domeniul fizicii, ca să aflăm de ce timpul se scurge într-o singură direcție și cu viteza pe care o percepem noi, să afle dacă nu cumva e controlat de entități extraterestre și dacă în trecut mai există activitate umană conștientă sau totul e mort. Vă dați seama în ce hal s-ar îngrozi cetățenii aflând despre aceste probleme. Mai bine să nu știe de existența lor.
de Gilly Graur
Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.