38.6 C
București
vineri, iulie 12, 2024

Realitatea din teren e diferită de realitatea redacțiilor și a rețelelor sociale

Merită remarcată și evoluția locului pe care îl ocupă războiul din Ucraina în ierarhia știrilor.

În primele două luni ale războiului toate redacțiile mari din lume avea live-text-uri (transmisii în direct?) 24/7 cu războiul din Ucraina pe primul loc.

Apoi live-text-urile au căzut pe locul al doilea, după care redacțiile internaționale au renunțat la ele. În locul lor au apărut știri punctuale care când și când mai prind primul loc, dar din ce în ce mai rar.

Încet-încet războiul din Ucraina a devenit un fapt cotidian oarecare – cel mai probabil „nu mai face trafic”. Realitatea din teren e diferită de realitatea redacțiilor și a rețelelor sociale, în Ucraina cred că acum mor zilnic mai mulți oameni decât în urmă cu aproape un an. Civilii ucraineni suferă mult mai mult decât în urmă cu un an în condițiile în care alimentarea cu energie electrică este în continuare problematică, nu mai vorbim de piața muncii și starea generală a economiei ucrainene.

Este o doză de cinism în lumea asta, o adaptare la ce se întâmplă în jurul nostru, cum zicea tatăl unui prieten: „omul se obișnuiește și spânzurat după o vreme”.

George Damian

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie