19.7 C
București
luni, mai 27, 2024

România este țara care nu mai produce decât malluri.

Toată lumea se arată oripilată de felul în care arată stațiunea Herculane. Și toți îi înjură pe ”edili”. Dar știți de ce nu poate face nimeni nimic acolo? Pentru că ”oamenii de bine” au retrocedat pământul de sub construcții unui oarecare. Care, ce să vezi, avea ”acte de proprietate” de acum două sute cincizeci-trei sute de ani! Iar ăla/ăia(părerea mea este că tipul funcționează pe post de paravan) nu-și dă acordul pentru a se lucra pe pământul lui, chiar dacă nu-i aparțin construcțiile! A încercat Primăria, au fost și niște ONG uri, cu arhitecți și constructori, au încercat și investitori. Nu se poate! E bine să se aleagă praful!

Așa prinde contur existența unui adevărat program de ștergere a identității naționale, care a început cu rescrierea istoriei, cu scoaterea, practic, a istoriei din programa școlară, cu distrugerea oricăror dovezi care contrazic tezele actuale despre România și despre români. Nu vă spune nimic faptul că tot ce a însemnat industrie în România, platformele făcute în comunism, sunt rase și înlocuite cu malluri? Ce dovezi mai ai că, de pildă, în nordul Bucureștilor, exista o puternică platformă industrială, calculatoare, elemente de automatizare, producție de echipamente de comunicați, integrată cu cercetarea și proiectarea? Acum tot românul știe de mallul Planorama, sau cum dracu îi spune, și de stupii corporatiști, în care mișună ”sclavii noului fordism”!

România este țara care nu mai produce decât malluri. Proprietarii de malluri sunt noii eroi ai istoriei! Ei ne dau nouă identitate: consumatori bezmetici de nimicuri! Care, în inconștiența noastră, ne distrugem trecutul, și ne consumăm viitorul!

de Constantin Gheorghe

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie