38.6 C
București
vineri, iulie 12, 2024

Să focalizăm eforturile pentru o tranziție la noul standard de alimentare energetică.

Costul aberant al transportului hidrogenului nu va scădea în curând și consider că România ar putea depune un efort diplomatic să devină un Hub al hidrogenului verde pentru Europa, la fel ca Portugalia, cu proiecte de transport prin conducte on-land, stabile și controlabile.

Namibia și Chile nu sunt o optiune bună în condițiile în care se consideră discriminate din perspectiva petelor colonialismului istoric, și pe bună dreptate nu pot fi considerate niște “țări baterii” în care costurile de producție a hidrogenului verde să scadă prin exploatarea oamenilor. Proiectele respective nu vor fi conforme cu normele ESG din perspectiva inegalității de șanse.

România este o țară europeană, apropiată de Germania, care poate alimenta electroliză curată atât cu apă din Marea Neagră cât și cu un mix energetic preponderent verde.

Avem gazoductul BRUA care deja este proiectat să transporte gaze către regiune.

Să ne concentrăm pe continent ca să focalizăm eforturile pentru o tranziție la noul standard de alimentare energetică.

Vlad Stoicescu

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie