17.5 C
București
duminică, mai 19, 2024

Săracii și exclușii nu votează.

Le Monde: ”În noaptea de joi spre vineri 2000 de voluntari au făcut un recensământ al persoanelor fără adăpost care trăiesc la Paris. Anul trecut erau peste 3000, inclusiv femei și copii”.

„Poate că, raportat la populația Parisului, numărul celor fără adăpost nu este mare. Dar nu e statistică: o țară bogată precum Franța, care își permite portavioane nucleare la vreo trei miliarde de euro bucata, nu pare o problemă greu de rezolvat. Și totuși nu e rezolvată. De ce? În principal pentru statul este tot mai mult pentru bogați și foarte bogați, și aproape deloc pentru săraci și excluși.

Avem și noi o mulțime de oameni pe străzile Bucureștilor. Și destui oameni dați afară din casele ”retrocedate”. Primăria Generală cheltuiește pentru mofturile clasei de mijloc, dar n-a mai construit o locuință socială de decenii. Și nici nu se grăbește s-o facă. Săracii și exclușii nu votează. Atunci de ce s-ar întrebuința onor politicienii locali?”

de Constantin Gheorghe

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie