33.6 C
București
duminică, iulie 14, 2024

Si daca Social Media aparea nu in anii astia ci undeva prin 70?

Sa ne inchipuim ca se inventa un device ca facebook-ul atunci, cumva, whatever. Cum arata lumea?

Vietnam, Aliende/Pinochet, Castro, toti dictatorii genocidari africani, URSS intr-un fel de apogeu al puterii sale amenintatoare, Watergate, criza ostaticilor din Teheran, conflictul israeliano- arab, Liban, Munchen, Ceausescu, Kim ir Sen, Mao… Dar, mai presus de toate, criza petrolului, probabil cel mai mare pumn in gura pe care si-l-a luat occidentul postbelic vreodata. Apocaliptic de-a dreptul, asa cum a fost perceput atunci.

Ce-ar fi produs, sa zicem, Social Media inventata in acea epoca? O platforma de pe care toti idiotii s-ar fi putut exprima fara restrictii de timp si spatiu? Epoca in care inca occidentul intelectual o ardea traditional pro socialist daca nu chiar comunist de -a dreptul dar in acelasi timp segregatia era in floare in SUA, apertheidul in Africa, and so on. Ce fel de leadership ar fi generat, nu ca Trump, un clovn amuzant ci mai degraba vreun evangjelist bigot din Biible Belt gata sa pedepseasca cu rachetele ateismul… Cat material de totalitarism aplicat ar fi avut la discretie niste papahagi ai vremurilor alora… Cata ura de rasa, ideologica sau de orice alta natura n-ar fi generat in valuri, mult peste ce genereaza azi. Cati cretini n-ar fi revarsat minciuni imbuteliate mult mai grosolane decat cele de azi, cat haos si panica s-ar fi creat?

Lumea azi se lafaie in prosperitate. Si, more then this, se plictiseste. Citesc tot felul de analize panicarde despre situatii globale aducatoare de Ziua de Apoi, exploatate apoi de populisti cavernosi, mestecate si remestecate de infinite opinii personale complet dupa ureche, o fake-uire a fake-ului care in anii 70 ar fi produs o implozie globala in sine. Pentru ca atunci pericolele erau vii.

de Tudor Dumitrascu

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie