22 C
București
duminică, mai 19, 2024

Și după asta ce urmează?

Parlamentul britanic a respins acordul privitor la Brexit. Laburiștii au depus moțiune de cenzură. Și după asta ce urmează? Mă tem că nimeni nu știe. De la începutul poveștii ăsteia tembele toți au jucat la cacialma. Și au pierdut toți. Cine a câștigat? Ura față de Bruxelles, de regulile lui tembele, de ipocrizia lui, de autoritarismul opresiv, de lipsa de democrație.

Să spui că ”populiștii” de gen Farage sunt vinovați de ce se întâmplă este cel mai flagrant refuz al realității. Populismul este doar un simptom al unei boli de sistem. Brexitul este eșecul tehnocrației, care a luat locul politicului și pe cel al democrației. Dezbaterea de azi, din PE, este doar un episod al inepției alcătuirii Uniunii Europene.

Europa are nevoie de Uniune. Este o condiție a progresului ei. Dar Europa nu are nevoie de un moloh birocratic, autoritar, disprețuitor, și care nu dă socoteală cetățenilor. De aici trebuie să începem, dacă vrem să schimbăm lucrurile, și să facem irelevant populismul. Altminteri nu ne așteaptă nimic bun!

de Constantin Gheorghe

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie