19.7 C
București
luni, mai 27, 2024

Și noi ne ținem de prostii.

Dracu să mai înțeleagă! Prețul barilului de petrol se duce spre o sută de dolari. Din 2016 până acum aproape s-a triplat. Cu toate astea efectele creșterii asupra economiilor au fost marginale.

”Selon les analystes de Capital Economics, l’effet de la hausse du baril sur les économies des pays riches est ainsi assez modéré. „Avec un baril à plus de 100 dollars tout au long de 2019, les consommateurs des pays développés verraient leurs factures d’essence augmenter de 0,3% par rapport à cette année”, écrivent-ils dans un communiqué.”

Cum dracu se face că la noi efectul acestor creșteri este atât de mare, deși nu importăm tot ce consumăm? Așa e când dai pe nimic resursele țării unora pe care îi doare în cur de români. Este jaf la drumul mare. Și noi ne ținem de prostii. Iar minunata ”societate civilă”, transformată în lobby, presează politicul să dea pe nimic și exploatarea gazelor naturale din platforma Mării Negre.

de Constantin Gheorghe

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie