33.6 C
București
duminică, iulie 14, 2024

Silver Ghost – considerată cea mai bună mașină din lume –

În 1877 se năștea Charles Rolls, un iubitor de automobile și remarcabil aviator, ce alături de Henry Royce a pus bazele faimoasei companie inovative Rolls-Royce. Cei doi au creat modelul Silver Ghost – considerată cea mai bună mașină din lume – apreciată în epocă că o bijuterie extrem de frumoasă și silențioasă (chiar sub nivelul fonic al unei mașini de cusut). Oare s-ar găsi astăzi oameni care sa aprecieze finețea acestui automobil când zgomotul de fond devine singură regulă în trafic?

Mașina lor-Silver Ghost – considerată cea mai bună din lume-a fost scoasă din producție în anul 1907. Au urmat, bineînțeles, alte modele.
Nicolae Ceaușescu și-a comandat în 1966, la prețul de 20.000 de £, un Roll Royce Phantom, care a fost echipat cu toate opțiunile imaginabile-de la un cocktail bar la un spațiu de divertisment-dotat cu televizor, frigider special pentru vin, aer condiționat, sisteme de iluminat pentru parade. A fost cea mai scumpă mașină construită din lume.

de Alexandru Filimon

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie