20.6 C
București
duminică, mai 19, 2024

Statul cumpără forță de muncă și o oferă gratuit sectorului privat.

De ce ar fi social-democrată propunerea liberalilor, care vor ca statul să plătească salariile tinerilor angajați în privat? Doar pentru că sună a subvenție? Măsura este o caricatură, o degenerescență a capitalismului, o deformare a mediului concurențial și, până la urmă, o discriminare. Practic statul cumpără forță de muncă și o oferă gratuit sectorului privat. Fără să câștige nimic pentru binele public. Și nu cred că este dispus cineva să înghită asta!

Ce a rezolvat gratuitatea pentru studenți pe CFR? CFR a primit niște bani de la stat. Ce a făcut cu ei? Ce ar rezolva propunerea liberalilor? Pe cea a forței de muncă? Câtă vreme diferența de salarii între România și occident se menține, forța de muncă va lipsi. Restul sunt povești. Și nu văd cum ar putea oferi statul salarii mai mari pentru muncă necalificată sau slab calificată.

 de Constantin Gheorghe

Acesta este un site cu caracter informativ și educativ . Publicam aceste informații pentru cunoștințele culturale ale publicului. Dacă doriți să eliminăm o postare sau să facem modificări, vă rugăm să ne contactați. Nu intenționăm încălcarea dreptului de autor.

Cele mai noi

Din aceeasi categorie